"ВСЕ ПРО СИДР!"
11 вересня 2020 р.
ТРЕТІЙ ЩОРІЧНИЙ СЕМІНАР
Аграрний Дорадчий Центр БРІДЖЕС (BRIDGES), Україна, в співпраці з Пенсильванським Університетом (Penn State University), США та за підтримки GEA, Україна, проводить третій щорічний семінар в рамках спільного проекту «Все про Сидр!»

В 2020 році в семінарі приймуть участь українські експерти і виробники сидру та американські колеги: експертка Гільдії Пенсильванського Сидру, викладач маркетингу та підприємництва у сфері агробізнесу Пенсильванського Університету, та представник Американської компанії-виробника сидру, технолог з виробництва крафтового сидру.

У США алкогольний сидр лише нещодавно став головною галуззю алкогольних напоїв, однак зростання доходів у цій галузі перевищило темпи виробництва пивоварної, винної та спиртової. За останні п'ять років доходи від галузі оцінюють у 569,1 млн доларів, а країна стала одним з трьох світових лідерів у виробництві сидру. У порівнянні з минулим роком, продаж сидру в США виріс на 15%. Сьогодні ринок сидру в 10 разів більше, ніж 10 роками раніше. На даний момент на їхню частку припадає близько 40% продажів в магазинах. На частку регіональних і місцевих брендів зараз припадає близько половини офлайн-продажів сидру в країні. Прогнозується, що протягом п'яти років галузь виробництва сидру у США продовжуватиме розширюватися.






На українському ринку алкогольних напоїв, виробництво сидру також є чи не єдиним сегментом, який динамічно зростає і готовий вмістити нових гравців. І хоча споживання цього напою менш поширене, ніж споживання інших видів алкоголю, сидр має всі шанси стати улюбленцем українців, який ідеально вписується в тренд споживання здорової їжі та напоїв. Особливу цінність останнім часом представляють крафтові сорти сидру, виробники яких відтворюють традиційні для України рецептури приготування сидру та підбирають правильні сорти яблук.

Під час семінару будуть обговорені питання тенденцій розвитку сектору виробництва сидру в Україні та США, ситуація на Українському та Американському ринку сидру, преференції споживачів сидру. Також, на семінарі буде приділено увагу технології виробництва сидру. Учасники семінару зможуть заздалегідь задати питання Американському технологу та отримати відповіді на свої питання під час семінару.

У заході візьмуть участь українські виробники сидру, як крафтового, так і промислового напрямків.

Формат: тренінг та дегустація сидру

Час: 11 вересня 2020

Тривалість: 4 години, три години презентації, година фуршет-дегустація сидру

Місце проведення: м. Київ, Конференц-зал на вул. Пушкінська 31-В-1


ПОПЕРЕДНІЙ ПОРЯДОК ДЕННИЙ
13:00 – 13:30
13:00 – 13:30
Реєстрація. Вітальна кава
13:30 – 13:45
13:30 – 13:45
Стан українського ринку виробництва сидру
Віталій Карвига, ТОВ Берріленд, Україна
13:45 – 14:00
13:45 – 14:00
Технологічні аспекти сертифікації сидру в Україні
Олександр Литовченко, зав. лабораторії інноваційних харчових технологій, д. т. н., професор, Україна
14:00 – 14:20
14:00 – 14:20
Вигідна ніша експорту сидру та механізми виходу на зовнішні ринки
Богдан Шаповал, директор, Рада з питань експорту, Україна
14:20 – 15:00
14:20 – 15:00
GEA ваш компетентний партнер у виробництві сидру
Юрій Войтюк, менеджер с з продажу, GEA Україна
15:00 – 15:30
15:00 – 15:30
Стан американського ринку виробництва сидру: обсяги виробництва, попит, нові тенденції в секторі
Карла Снайдер, Експерт Гільдії Пенсильванського Сидру, США
15:30 – 16:00
15:30 – 16:00
Американські технології виробництва сидру:
Технолог з виробництва сидру, США
16:00 – 17:00
16:00 – 17:00
Обговорення та дегустація сидру
Інформація та фотозвіт з минулого семінару «Все про Сидр!», який відбувся в 2019 році, тут.
ІНШІ НОВИНИ